Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнения за поведение на 156 при зимни условия...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ами и на мен малко ми бяга задницата но признавам че са ми кофти гуменяците скоро я купих и още не съм инвестирал за хубави гуми,доколкото за esp,малко още не мога явно да го свикна че като пребоксува и ми отнема газта и като са лоши и гумите направо си оставаш на място,живея на една стръмна улица в моето село и сега като падна сняг не можах да излезна ,пребоксува,закрепи 1500 оборота и дотам,не може да и се даде газ за да наеме,може би с нови гуми да е различни но не съм пробвал,а братока със нови гуми с 1,8 излиза със 120 км/ч,и ми се подиграва,а като изключа копчето на аср,ми се струва че е по добре поне дига обороти ,но ждц то пак мига,а може и да не знам как точно се използват ако греша някъде споделете,благодаря Ви,иначе от Автопилота съм най доволен неска 600 км,и се чувствах като пасажер а не като шофер!!!
    Аlfa Romeo 145 1.4 16V TS Junior EXXXX.....
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD FACELIFT '03 116HP
    Всички екстри Мултиволан и Калорифер

Comment

• Хубави гуми и внимателно каране...нямам проблеми, като танк е колата!
      sigpic
      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• Е добре де, аз да ви попитам, моята е 99г. 156-ца и не-знам дали има ESP или някаква стабилизираща програма, как мога да разбера това, защото си набивам филма, че като стъпи на хлъзгав път и кормилото имам чувството, че се върти по-тежко, но може и да си втълпявам, а не ми светва някакъв индикатор за ESP или нещо от сорта.....Та как да разбера дали има или не някаква стабилизираща програма?

Comment

• Нямаш 100%, мисля при 156-ците чак след вътрешния фейслифт ги има тея системи!
          sigpic
          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• Есп няма нищо общо с кормилото...и само от вътрешния фейа нататък
            156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

• А какво точно прави ASR-a и защо имам чувството, че когато е включен, колата ми се унася в завоите?
              sigpic Alfa Romeo 147 1.9 JTD M-JET 16V 2004 (BOSE + Xenon)

Comment

• Първоначално публикувано от e01 Покажи съобщение
                А какво точно прави ASR-a и защо имам чувството, че когато е включен, колата ми се унася в завоите?
                еми че нормално то не е за това
                ESP е да не се унася в завоите, а тази е просто при потегляне да намали въртенето на гуми
                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• Да споделя и моето мнение по въпроса, защото тази зима изпитах почти от това, което колегите изредиха в по- горните постове. имах скъсани тампони отзад и колата не стоеше в пътя и при 50 км/ч камо ли при повече... бях си на село и измислихме гениалната идея да спънем задният мост с обтяжни въжета и резултатът беше потресаващ... колата направо се залепи за пътя... нямаше поднасяне и играене на задницата нито на сняг нито на сухо. Смених си каквото трябваше реглаж след него и всичко стана бомба. А колкото до поднасянето на предницата еми то си е нормално... като натиснеш газта до ламаринката, много ясно ,че ще превъртят гумите и ще тръгне на майната си ... ама е нужно просто да отпуснеш газта и тя си се изправя... Колата си е много добре управляема в снега ... и дори и да се поднесе, веднага може да я изправиш и овладееш, стига всичко да ти е изрядно по нея...

Comment

Working...
                  X